Poznámky: 12 nemocnic (10,11,12)

10. Cabrini Medical Center

Cabrini Medical Center v Gramercy na Manhattanu vzniklo v roce 1973 sloučením dvou manhattanských nemocnic: Columbus Hospital a Italian Hospital a byla uzavřena v roce 2008 po podání návrhu na prohlášení bankrotu.

Columbus Hospital, založená v roce 1892, byla oficiálně otevřena v roce 1896 misionářskými sestrami Nejsvětějšího Srdce Ježíšova. Nemocnice měla kapacitu asi 100 lůžek a byla vytvořena pro řešení lékařských potřeb italských přistěhovalců. Italská nemocnice byla otevřena o čtyři desetiletí později v roce 1937 Italskou nemocniční společností a sloužila podobnému účelu. Obě nemocnice se v roce 1973 sloučily do téměř 500 lůžkového zařízení a staly se jednou z prvních nemocnic, které odborně léčily pacienty s AIDS. V nemocnici zemřely známé osobnosti, jako je graffiti umělec Jean-Michel Basquiat, zatímco Andy Warhol byl klinicky prohlášen za smrtelně zraněného po výstřelbě, ale po resuscitaci přežil.

Lékařské středisko Cabrini bylo 16. března 2008 trvale uzavřeno poté, co dříve oznámilo, že tak stane u pohotovostního oddělení. Pamětní onkologické centrum Sloan-Kettering zakoupilo budovy zdravotnického centra za 83,1 milionu dolarů, ale v roce 2013 byly přeměněny na rezidence.

11. Bayley Seton Hospital

Seamen's Retreat abandoned buildings on Staten Island

Bayley Seton Hospital ve čtvrti Stapleton na ostrově Staten začala jako námořní nemocniční služba v roce 1831. V roce 2000 byla nemocnice převedena do Lékařského katolického centra svatého Vincenta, které v roce 2003 požádalo o bankrot a brzy na to se uzavřelo.

Současný areál Bayley Seton byl postaven kolem budov námořní nemocnice. V nejvyšším patře nemocnice založil muž jménem Dr. Joseph J. Kinyoun laboratoř pro studium bakterií, poté, co se s pomocí Kongresu přestěhovala do Washingtonu D.C., se stala Národnímim institutem zdraví.

Bayley Seton Hospital

Hlavní budova Bayley Seton byla postavena během třicátých let a ošetřovala mnoho veteránů a armád kvůli velkému počtu vojenských, námořních a pobřežních strážních zařízení v okolí. V té době byla známá jako Staten Island Public Health Service Hospital - umístěná přímo tam, kde byly původní budovy Marine Hospital Service.

In 2000, the Sisters of Charity turned the building over to Saint Vincent’s Hospital, but within just a few years, Bayley Seton lost many of its services including its emergency room and pharmacy. The Richmond University Medical Center noted that its HIV/AIDS center and adult and pediatric clinics at Bayley Seton would close. A deal was struck that the Salvation Army would purchase Bayley Seton and demolish the main hospital to create a recreation center.

12. The Hospital of St. Elizabeth of Hungary


Nemocnice sv. Alžběty Maďarské se v roce 1928 přestěhovala do nové budovy na Fort Washington Avenue a W. 190. ulici. Jednalo se o šestipodlažní všeobecnou nemocnici s 110 lůžky navrženou architektem Jamesem F. Delanym v románském stylu, pravděpodobně inspirovaným původním muzeem klášterů, umístěným přes ulici. Po většinu její historie jí provozovaly františkánské jeptišky. Sv. Alžběta byla uzavřena v roce 1981. V roce 1983 byla prodána v aukci a v roce 1985 byl přeměněn na družstevní bytový dům.

0 komentářů:

Okomentovat