Poznámky: 12 nemocnic (7,8,9)

Odkaz na původní článek v první části, fotky jsou linkvány.

7. Neponsit Beach Hospital

Neponsit Beach Hospital se nachází v Rockaway v Queensu a je bývalým sanatoriem pro tuberkulózu. v sousedství Jacob Riis Parku, který byl otevřen v roce 1915. Nemocnice byla uzavřena v roce 1955, jakmile epidemie tuberkulózy začala zpomalovat a později fungovala jako Neponsitské zdravotnické středisko až do roku 1998. Nemocnice byla původně zaměřena na děti, ale potom rozšířila své působení o léčbu vojenských veteránů.

Nemocnice sestávala ze tří budov a také se zde nacházela dvě sady nástěnných maleb amerických umělců Louis Schanker a Helen West Heller.

Jacob Riis, slavný muckraker, který fotografoval činžovní domy v How the Other Half Lives, obhajoval vytvoření dětské nemocnice v Rockaways, která by ošetřovala rostoucí případy tuberkulózy. S cílem získat peníze pro nemocnici, Riisovo sdružení pro pomoc chudým distribuovalo obrázky chlapce jménem „usmívající se Joe“, který měl spinální tuberkulózu, a John D. Rockefeller v důsledku toho daroval projektu 125 000 dolarů. Nemocnice byla otevřena 16. dubna 1915 a během třicátých let byla rozšířena, aby sloužila více nemocným dětem. Nemocnice byla dočasně uzavřena 7. ledna 1943, aby se šetřilo palivo během druhé světové války, a byla znovu otevřena o dva roky později, aby zde bylo umístěno mnoho válečných veteránů. Z důvodu klesající potřeby tuberkulózových center byla nemocnice 21. dubna 1955 uzavřena. Komisař NYC Parků Robert Moses chtěl využít nemocniční půdu k rozšíření Jacob Riis Parku, ale rada jeho plány zablokovala. V roce 1961 tu sídlil dům z pečovatelskou službou, který byl ale evakuován kvůli bouři. Od té doby budova 2 dekády chátrala.

8. Seaview Hospital


Seaview (Pohled na moře / mořský výhled) Hospital otevřela své dveře v roce 1913. Stejně jako mnoho tuberkulózových nemocnic ve 20. století - byly pozemky a budovy navrženy s konceptem „otevřeného vzduchu“, kvůli všeobecnému přesvědčení, že čerstvý vzduch a sluneční světlo jsou nejlepší léky na infekční choroby. V jednom okamžiku byla nemocnice největším tuberkulózovým sanitariem v zemi. A jedná se také o místo, kde byl objeven lék na tuberkulózu.

Dnes je nemocnice Seaview Hospital částečně obsazena, protože ji NYC Health Hospital + Hospitals renovovaly a znovu používaly a je možnost, že tu bude dál renovace probíhat – oblast zdraví a wellness.

9. North General Hospital

North General Hospital in Brooklyn

North General Hospital byla soukromá, nezisková fakultní nemocnice ve východním Harlemu, která uzavřená v roce 2010. NGH měla významný vliv na ekonomiku východního Harlemu, když působila jako největší soukromý zaměstnavatel v Harlemu. Byla to jediná menšinově vedená dobrovolná fakultní nemocnice ve státě New York.

NGH se v roce 1991 přestěhovala do nově vybudovaného zařízení dva bloky na jih. Při jejím uzavření měla nemocnice dluh kolem 293 milionů dolarů a uzavřela se čtyři dny po nemocnici svatého Vincenta. Symbol rozvoje Harlemu, se zavřel s malým varováním, takže mnoho pacientů se kvůli tomu rozhořčilo.

0 komentářů:

Okomentovat