Poznámky: 12 nemocnic (4,5,6)

Fotky jsou linkovánky z původního článku a na blogu se nenacházejí.

4. Long Island College Hospital

Fakultní nemocnice v Brooklynu v Long Island College Hospital, založená jako Long Island College Hospital v roce 1858, byla 506 lůžkovou fakultní nemocnicí v Brooklynu, kterou uzavřeli 30. srpna 2014. Nemocnice byla průkopníkem významných pokroků v lékařské oblasti, jako je třeba výuka u postele. Stala se jednou z prvních nemocnic ve Spojených státech, která začala používat anestezii a stetoskopy, a v 1873, představila první pohotovostní záchrannou službu v Brooklynu. Polhemus Memorial Clinic, postavená jako součást LICH, byla v knize „Americké mrakodrapy“ považována za „příklad první mrakodrapové nemocnice.“

Roku 2014 Fortis Property Group koupila LICH od SUNY a propustili stovky pracovníků a zdravotních sester.

5. Morrisania Hospital


Nachází se asi půl kilometru severně od stadionu Yankee, nemocnice Morrisania byla otevřena 1. července 1929 a uzavřena přesně o 47 let později, 30. června 1976, jako oběť newyorské fiskální krize v polovině 70. let. Jednalo se o 400 lůžkový městský objekt, který navrhli architekt Charles B. Meyer & Associates ve výrazném italském renesančním stylu. Je zajímavé, že navzdory svému názvu se nenachází v sousedství Morrisania, které se nachází několik bloků na východ.

Neobsazená budova chátrala a rozpadala se více než dvě desetiletí poté, co se uzavřela kvůli fiskální krizi sedmdesátých let, ale v roce 1997 se znovu otevřela s dostupným bydlením, a dalšími veřejnými službami. Patří mezi ně zdravotní klinika v bývalém křídle sester, přejmenována na Urban Horizons a provozuje ji společnost ženského bydlení a hospodářského rozvoje (WHEDco).

Podle New York Times byl prvním pacientem v nemocnici pětiletý chlapec jménem Michael O'Brien, který se zranil poté, co spadl na rozbité sklo na ulici.

6. Triboro Hospital for Tuberculosis

Nemocnice Triboro pro tuberkulózu na Jamajce v Queensu fungovala jako tuberkulózové sanatorium a později všeobecná nemocnice od roku 1941 až do počátku roků 2000+. Nemocnice, umístěná v tom, co se nyní nazývá „budova T“, byla v 70. letech přeměněna na všeobecnou nemocnici a dříve v 50. letech byla sloučena s přilehlou Queens General Hospital. Nové Queens Hospital Center bylo otevřeno v roce 2001 a budova T se stala místem jejich administrativních kanceláří a úložišť.

Jedenáctipatrová budova ve stylu Art Moderne byla dokončena v roce 1941, šest let po otevření QHS v roce 1935. Ihned po otevření byli pacienti s tuberkulózou z okolních nemocnic převezeni do nemocnice Triboro k léčbě. Po vypuknutí tuberkulózy se nemocnice Triboro sloučila s Queens General a Queensboro Hospital do QHS. V 70. letech však byla řada zařízení Triboro zastaralá a v rozporu s moderními zdravotními předpisy a v 90. letech byly čtyři budovy v areálu QHS zbořeny, jakmile se QHS rozhodla přestěhovat.

V budově Triboro byl zahájen program rehabilitací drogově závislých nazvaný „Nikdy není pozdě“, ale od počátku 2000+ se město snažilo budovu Triboro prodat nebo přestavět na bytová společenství. V roce 2007 se tu uskutečnit projekt související s důchodovou komunitou, ale byl zrušen během hospodářské recese. Rada města New York schválila v roce 2018 plány na rekonstrukci nemocnice Triboro do dostupné bydlení a budova byla v roce 2019 přidána do národního registru historických míst.

0 komentářů:

Okomentovat